8-Daagse Fly-In Safari Botswana Circuit

Is uw tijd in Botswana beperkt en wilt u wel graag langs de hoogtepunten van dit land, dan is dit safari pakket een absolute aanrader! U maakt diverse gamedrives, boottochten per Mokoro en een spectaculaire tocht per hete luchtballon. U bezoekt tijdens de reis het Kasane Forest Reserve, Khwai Area en de Okavango Delta.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kasane – Chobe N.P. (lunch/diner). Bij aankomst op Kasane Airport wacht de lokale agent u op en volgt de transfer in een open safarivoertuig naar de Elephant Valley Lodge. Hier komt u in de het begin van de middag aan, waarna u kunt gaan genieten van een welkomstdrankje en de lunch. Vervolgens vertrekt u in de namiddag voor de eerste gamedrive naar het Chobe National Park. U verblijft op basis van volpension plus: alle maaltijden en safari activiteiten. Elephant Valley Lodge ligt tussen het Chobe National Park in Botswana en het natuurreservaat Matetsi, ten zuiden van de grensovergang Kazangula en in het Kasane Forest Reserve. Het kamp bestaat uit 20 luxe safaritenten in meru-stijl en biedt plaats aan maximaal 40 gasten. De lodge kijkt uit over een waterpoel. De unieke locatie van de lodge biedt gasten de hele dag en nacht de mogelijkheid om wild te spotten.2 overnachtingen in Elephant Valley Lodge.

Dag 2

Programma

Chobe National Park (volpension). Na het ontbijt vertrekt u voor een boottocht over de Chobe rivier, een prachtige manier om de vogels en het wild van dichtbij te bekijken. U kunt genieten van het kijken naar olifanten en nijlpaarden die in de rivier spelen of gaan zwemmen. Na de lunch en wat vrije tijd om te ontspannen bij het zwembad, gaat u terug naar het Chobe National Park om het park nog beter te ontdekken tijdens een game drive, gevolgd door een diner bij aankomst in de lodge.

Dag 3

Programma

Chobe N.P. – Khwai Community Area (volpension). Na het ontbijt volgt de transfer naar de airstrip voor uw korte vlucht over de Okavango Delta. Na aankomst in het Khwai Community Area volgt de transfer per open safarivoertuig naar de Lodge. Eenmaal aangekomen in de lodge, wordt er een high tea geserveerd, gevolgd door een gamedrive of mokoro-trip of dorpstour. Om circa 19.00 uur bent u terug bij de Lodge en gaat u heerlijk dineren. De Saguni Safari Lodge ligt in Moremi East in de Okavango Delta. Het is genesteld op een eiland met volwassen oeverbomen, typisch voor de Okavango-delta. De Lodge kijkt uit over de ‘Mbudi-lagune’, in het prachtige wildrijke gebied de Khwai. De naam ‘Saguni’ is een bosjesmannennaam voor Khwai, wat betekent "een gebied met een overvloed aan wild en spectaculaire bezienswaardigheden". De Lodge heeft 9 bostenten en 8 luxe riviertenten, ontworpen en gebouwd in harmonie met de omgeving van het eiland. De riviertenten staan aan het rivierfront met een prachtig uitzicht over de rivier de Sable en de bostenten zijn genesteld onder het bladerdak van bomen. De Lodge biedt de ultieme Okavango Delta-ervaring, met een breed scala aan activiteiten, een prachtige locatie, diverse dieren in het wild en warme, lokale gastvrijheid. U verblijft op basis van volpension plus: alle maaltijden en safari activiteiten. 2 overnachtingen in Saguni Safari Lodge.

Dag 4

Programma

Moremi Game Reserve (volpension). Deze dag staat in het teken van safari. Het Moremi Game Reserve is een wildernisparadijs met het hele jaar door geweldige wildsessies. U kunt in dit park grote kuddes impala's en tsessebe aantreffen, terwijl in het droge seizoen grote kuddes buffels, gnoes, olifanten en zebra's het reservaat binnenstromen. De zeldzame sitatunga en lechwe-antilopen leven in de papyrusoevers van de waterwegen terwijl leeuwen, cheeta's en roedels wilde honden jagen in het open grasland. Activiteiten welke inbegrepen zijn: gamedrives in een open safarivoertuig en boottochten in een Mokoro (traditionele kano) langs de fascinerende Mbudi-waterkanalen van Khwai. Dit prachtige gebied staat bekend als het Sable Alley-systeem van de Khwai-rivier.

Dag 5

Programma

Khwai Community Area - Okavango Delta (volpension). Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht. Tijdens de vlucht naar het Kadizora Camp, kunt u wederom genieten van de vlucht over de Okavango Delta. Na aankomst is de transfer naar het Kadizora Camp, dat tussen de Vumbura-rivier en Selinda Spillway ligt. Het ligt in het afgelegen noordelijke deel van de Okavango-delta met uitzicht op een panoramische vlakte. Giant Marulas, Sycamore-vijgen, Jackalberries en Rain-bomen zorgen voor schaduw in het hele kamp. Kadizora Camp biedt 9 luxe tenten en 4 standaardtenten, elk met royale leefruimtes en ingericht met verfijnde meubels. Naast open voertuig- en wandelsafari's, zullen mokoro-excursies de ideale positie bieden om de eindeloze stroom van rivieren en zijrivieren te verkennen. U verblijft op basis van volpension plus: alle maaltijden en safari activiteiten. 3 overnachtingen in de Kadizora Camp.

Dag 6

Programma

- 7: Okavago Delta (volpension). Deze dagen kunt u de activiteiten zoals safari's en boottochten gaan ondernemen. De game drives in een open safarivoertuig stelt u in staat om het gevarieerde landschap te verkennen die dit werelderfgoed te bieden heeft. Het gebied is de thuisbasis van olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta's, wilde honden, hyena's, giraffen, zebra's, gnoes, kudu's, rode lechwe, impala's, honingsdasjes, nijlpaarden en krokodillen. Maar u kunt ook een tocht per hete luchtballon maken. Dit is het enige gebied in de Okavango-delta waar tochten per heteluchtballon worden aangeboden. De luchtsafari begint met een vroeg vertrek. Tijdens deze safari vóór zonsopgang kunt u het geluk hebben om nog net de nachtdieren te zien. Bij aankomst op de lanceerplaats krijgt u thee of koffie geserveerd, terwijl de ballon wordt opgetuigd en opgeblazen voor uw vlucht. U ziet een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, in een even grote verscheidenheid aan landschappen en vegetatie terwijl de ballon ongehinderd over deze grote Afrikaanse wildernis zweeft. De diversiteit van de fauna en flora, en de ontmoetingen tussen de twee, zorgen voor een aantal spectaculaire fotografische mogelijkheden. Deze luchtsafari is ongetwijfeld een hoogtepunt van de reis.

Dag 8

Programma

Okavango Delta – Maun (ontbijt). U wordt na het ontbijt en eventuele laatste ochtend activiteit naar de luchthaven Maun gebracht voor uw terugvlucht.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen met vermelde maaltijden, transfers tussen airstrips en lodges, lokale drankjes, safari’s volgens programma en entreegelden nationale parken.

Exclusief:

Overige vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Extra info:

Aantal deelnemers: min. 2 personen.

Wij raden u aan om een zachte tas van maximaal 15 kg mee te nemen.

Ballonvaren is alleen mogelijk tijdens het hoogseizoen van 15 april – eind augustus.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

 

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.