9-Daagse reis het tropische noorden van Madagaskar

Tijdens deze 9-daagse reis bezoekt u het noorden van Madagaskar. Hier vindt u onder andere de vanille- en suikerrietplantages. Tevens maakt u kennis met de adembenemende schoonheid van de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be aan de noordwestkust. Nosy Be is een heerlijke strandbestemming om uw reis eventueel te verlengen. Tijdens de reis, reist u met een privé gids/chauffeur in een 4WD.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Antananarivo. Na aankomst in Antananarivo wordt u opgewacht door onze lokale agent en volgt de transfer naar uw hotel. Overnachting in Hotel Lapasoa (Std.), Hotel Royal Palissandre (Std. Plus).

Dag 2

Programma

Antananarivo - Diego Suarez (ontbijt). U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Diego Suarez. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel en korte rondleiding door de stad. Daarna heeft u de mogelijkheid om deze prachtige stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Diego Suarez, een kosmopolitische, levendige stad die in de lokale taal Antsiranana wordt genoemd, met het "suikerbrood" in de baai richting Ramena. 3 Overnachtingen in hotel Le Suarez (Std.), Hotel Allamanda (Std. Plus).

Dag 3

Programma

Diego Suarez (ontbijt en lunch). Vandaag maakt u een excursie naar de 3 baaien: Baie de Dunes, Baie de Sakalava en Baie de Pigeon. De baaien zijn een reeks prachtige turquoise baaien, omzoomd met lange witte stranden. Baie de Sakalava wordt beschouwd als een van de mooiste baaien van het land, het wordt afgesloten door een 2 km lang koraalrif. In Baie de Dunes vindt u een strand van ongeveer 4 km, en het is ook een leuke plek voor vogelaars. Baie de Pigeon is ook een zeer ontspannende plek, en ook daar zijn in de buurt verschillende vogels te zien. Onderweg gebruikt u een picnick lunch. Overnachting in het hotel.

Dag 4

Programma

Diego Suarez (ontbijt en lunch). Vanmorgen een excursie naar "Windsor Castle". Klim naar Windsor Castle, een vervallen uitkijktoren uit de koloniale tijd op 391 m hoogte. Het pad naar de toren slingert door droge bossen, mangroven en savannes. Bewonder vanaf de top het panorama dat zich verspreidt van het kanaal van Mozambique naar het schilderachtige Cape Amber en uiteindelijk naar de uitgestrekte Indische Oceaan. Onderweg heeft u een picknick lunch. Overnachting in het hotel.

Dag 5

Programma

Diego Suarez - Montagne d’Ambre (ontbijt en lunch). Na het ontbijt rijdt u met uw gids/chauffeur naar het kleine stadje Joffreville ten zuidwesten van Diego-Suarez. Dit werd in 1950 door het Franse Vreemdelingenlegioen en zich ontwikkelde tot een resort voor uitgeputte buitenlandse legionairs in koele berglucht. Sinds het midden van de jaren negentig is het stadje gevuld met leven: het dient als uitgangspunt voor een bezoek aan het 18.200 hectare grote nationale park Montagne d`Ambre. Hier leven zeven soorten maki's, meer dan 70 soorten vogels en 24 amfibieën. Het park omvat ook verschillende watervallen tot 80 meter hoog, verschillende rivierlopen en kratermeren. Onderweg gebruikt u een picknicklunch. Overnachting in Nature Lodge (Std), Domain de Fontenay (Std. Plus).

Dag 6

Programma

Montagne d'Ambre - Ankarana (ontbijt en lunch). Vandaag rijdt u naar Ankarana. Onderweg bezoekt de Tsingy rouge (een geërodeerde rotsformatie van zacht roodzandsteen). Daarna rijdt u naar Ankarana (wat "scherpe steen" betekent), een beschermd natuurgebied. Hier maakt u een wandeling van 3 tot 4 uur. Vergelijkbaar is dit geërodeerd kalksteenplateau waar weer en wind naaldscherpe rotspieken hebben gevormd. Sommige van de valleien, sommige diep, zijn afgesloten van de buitenwereld en worden doorkruist door beekjes die vaak verdwijnen in ondergrondse grottenstelsels, bijvoorbeeld in het gat genaamd "Perte de rivière". Onderweg gebruikt u een picknicklunch. 2 overnachtingen in Relais de L´Ankarana (Std), Ankarana Lodge (Std Plus).

Dag 7

Programma

Ankarana (ontbijt en lunch). Na het ontbijt gaat u het park verder verkennen tijdens een wandeling. U vind hier interessante flora en fauna. Tevens leven hier circa elf soorten maki's, waaronder het zeldzame vingerdier (Aye Aye). Onderweg gebruikt u een picknicklunch. Rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8

Programma

Ankarana - Ankify (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar Ankify, dit kleine dorpje ligt aan het strand. Onderweg passeert het mooie stadje Ambilobe aan de Mahavavy rivier. In de velden rond het dorp wordt een groot deel van de Madagaskische oogst van suikerriet verbouwd en verwerkt in een nabijgelegen fabriek. Ook de cacao- en specerijenplantages in de omgeving zijn belangrijke werkgevers. Vanaf Ankify vertrekken de veerboten naar Nosy Be. Overnachting in Baobab Ankify (Std. en Std. Plus).

Dag 9

Programma

Ankify (ontbijt). Transfer per boot van Ankify naar Nosy Be. Door de vaak hoge golven mogen ze 's middags echter niet meer naar het parfumeiland met zijn tropische prentenboeklandschap varen. Bij aankomst in Nosy Be, transfer naar de luchthaven en vliegt u terug naar de hoofdstad Tana. Eventueel kunt u verlengen op Nosy Be. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Luchthaventransfers, boottransfer Ankify-Nosy Be, gekozen categorie hotels op basis van logies en ontbijt, picknick lunch op dag 3, 4, 5, 6 en 7, vervoer per 4WD rond Diego en van Diego naar Ankify volgens programma met Engelstalige chauffeur, brandstof auto en bestuurdersvergoedingen, entreegelden voor de nationale parken inclusief lokale parkgids en toeristisch vignet (Montagne d’Ambre, red Tsingys, Ankarana en genoemde excursies.

Exclusief:

Intercontinentale en binnenlandse vluchten (binnenlandse vluchten Tana – Diego en Nosy Be – Tana ca. € 675 p.p.), visumkosten, overige maaltijden en excursies, persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien.

Toeslag:

Halfpension in Plus Hotels per persoon vanaf € 138

Volpension in Plus Hotels per persoon vanaf € 270

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Minimaal 2 personen.

Vertrekdata:

Dagelijks.

 

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.