9-Daagse beklimming Kilimanjaro

Deze reis is voor avonturiers, die de wens hebben om de Kilimanjaro, die een totale hoogte heeft van 5.896 meter en daarmee de hoogste berg van het Afrikaanse continent is, te beklimmen. Deze berg behoort tot de 7 hoogste bergen ter wereld en biedt diverse routes om uw droom te verwezenlijken.

 

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kilimanjaro - Moshi. Transfer van de luchthaven naar het Springlands Hotel, waar u ’s middags een briefing bijwoont. Overnachting in het Springlands Hotel. 

Dag 2

Programma

Moshi – Mti Mkubwa (volpension). Na het ontbijt transfer naar de Londorossi Gate, waar u uw dragers ontmoet. Nu begint u aan uw avontuurlijke tocht! In ca. 6-8 uur wandelt u naar uw eerste kamp. De route gaat via vlaktes en graslanden en u heeft kans om buffels en antilopen te zien. Overnachting in Mti Mkubwa Camp. 

Dag 3

Programma

Mti Mkubwa – Shira Plateau (volpension). Na het ontbijt loopt u in ca. 4-6 uur via moerasgebieden en de rotsformaties van het plateau naar het kamp. Overnachting in het Shira Camp 1. 

Dag 4

Programma

Shira Plateau (volpension). Vandaag doet u rustig aan om te wennen aan de hoogte. U wandelt naar Shira Cathedral, voordat u naar uw volgende kamp nabij de Shira Hut (3.840 m) gaat (ca. 4-8 uur). Overnachting in het Shira Camp 2.

Dag 5

Programma

Shira Plateau - Barranco Valley (volpension). Vandaag gaat de tocht in ca. 5-7 uur langs de lava hellingen met prachtig uitzicht op de Heim en Kerstein gletsjers. Na de lunch bij de Lava Tower (4.550 m) daalt u af naar de Barranco Valley (3.900 m). Overnachting in het Barranco Camp. 

Dag 6

Programma

Barranco Valley – Barafu Camp (volpension). Na het ontbijt wandelt u in ca. 6-8 uur steil omhoog en u bereikt het Karanga Dal (4.000 m). Het laatste deel  volgt u een bergkam tot aan het Barafu Camp (4.600 m). 

Dag 7

Programma

Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka Camp (volpension). Rond 01.00 uur vertrekt u voor de steile klim in ca. 5-6 uur naar Stella Point (5.735 m), die u rond zonsopkomst zult bereiken. Geniet van de zonsopkomst op deze bijzondere locatie! Vervolgens gaat u naar Uhuru Peak (5.896 m), het hoogste punt van Afrika! Om hier te staan is een ongelooflijke ervaring! De afdaling gaat verrassend snel en na een lange dag (totaal ca. 11-15 uur) bereikt u Mweka Forest. Overnachting in Mweka Camp (3.100 m).

Dag 8

Programma

Mweka Camp - Moshi (ontbijt). Vandaag wandelt u in ca. 4-6 uur door het bos naar de park gate van Mweka (1.650 m), waar u uiteraard een herinnering van uw avontuur ontvangt. Vervolgens transfer naar uw hotel, waar u de vele indrukken van de afgelopen dagen tot u door kunt laten dringen. Overnachting in het Springlands Hotel. 

Dag 9

Programma

Moshi - Kilimanjaro (ontbijt). Na het ontbijt transfer naar de luchthaven of u begint nu aan uw safari. 

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, alle transfers, Engelstalige berggids en dragers op de Kilimanjaro, parkentreegelden en bergreddingskosten.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min.2 personen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Extra info: de beklimming is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Andere routes (zoals Machame-, Shira- en de Rongai Route) zijn ook te boeken.

Lemosho Route: Tijdens deze langere en rustiger route maakt u kortere wandelingen per dag en heeft u een grote kans om uw doel te bereiken. U verblijft tijdens de route in tenten.

 

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.