9-Daagse Fly-In Safari Woestijn en Delta

Deze bijzondere fly-in safari neemt u mee naar de eindeloze woestijn van de Kalahari en de unieke waterrijke Okavango Delta. Water is kostbaar in de Kalahari Woestijn. Het kleine beetje regen dat valt van december tot eind mei laat hier het leven ontwaken. Een tegenstelling is de waterrijke Okavango Delta met haar kanalen en lagunes. Geniet van de weergaloze Afrikaanse sterrenhemel, maak kennis met de levensstijl van de Bosjesmannen en ga op zoek naar het wild in de contrasterende omgevingen. Ervaar deze prachtige gebieden en maak kennis met dit land van uitersten!

 

 

 

prijscategorie: €€€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Maun – Tau Pan (diner). Vandaag vliegt u per klein vliegtuig in ca. 45 min. van Maun naar het bijzondere Central Kalahari Game Reserve. Tau Pan is bijzonder ontworpen en alle 8 tenten hebben een eigen uitkijkplatform die vanaf een oud zandduin een werkelijk adembenemend uitzicht bieden op de beroemde Tau Pan. De tenten hebben binnen- en buitendouches, aparte toiletten en ventilatoren. 2 overnachtingen in het Tau Pan Camp.

Dag 2

Programma

Central Kalahari (volpension). Tau Pan Camp ligt in het wereldberoemde Central Kalahari Game Reserve, direct aan de rand van de prachtige Tau Pan. Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste wildreservaat ter wereld (52.800 vierkante kilometer) en was jarenlang gesloten voor het publiek, vandaar dat het bekend staat als een van Afrika's laatste echte wilde gebieden. Deze dag kunt u geniet van geweldige safariactiviteiten.

Dag 3

Programma

Tau Pan – Nxai Pan (volpension). Vandaag vliegt u in ca. 50 minuten van Central Kalahari naar Nxai Pan National Park. Het Nxai Pan N.P. bestaat uit een aantal gefossiliseerde zoutpannen, die zijn begroeid met kort gras. Het kamp ligt aan de westkant van de Nxai Pan en kijkt uit over de eindeloze grasvlaktes. Het kamp ligt in de boomgrens met 8 semipermanente speciaal gebouwde woestijntenten, de muren zijn allemaal geïsoleerd. Alle tenten hebben een eigen uitkijkplatform, binnen- en buitendouches, aparte toiletten en ventilatoren. Vanaf het terras kunt u de dieren observeren, die bij de waterplaats van het kamp hun dorst komen lessen. 2 overnachtingen in het Nxai Pan Camp.

Dag 4

Programma

Nxai Pan (volpension). Deze dag staat in het teken van safari. Nxai Pan staat bekend om zijn enorme populatie springbokken en zodra de regens zijn begonnen, trekken gemsbokken, olifanten en zebra's naar de regio. Er komen wel duizenden zebra's om hun jongen te krijgen bij Nxai Pan. Buitengewoon grote kuddes giraffen zijn te zien met tot wel 30 dieren in een groep. Deze grote kuddes zebra's, springbokken en gnoes trekken veel roofdieren aan, leeuwen, cheeta's, jakhals en zowel gevlekte als ongrijpbare bruine hyena's, evenals de bedreigde wilde hond en het geheimzinnige luipaard.

Dag 5

Programma

Nxai Pan - Makgadikgadi (volpension). U vliegt vandaag naar het westelijke deel van het Makgadikgadi N.P. De Leroo La Tau Lodge heeft 12 chalets en ligt aan de oever van de Boteti rivierbedding. Met name in de droge periode mei-september vindt u vele zebra’s en wildebeesten bij de waterplaats voor het kamp. ’s Middags gaat u op safari. 2 overnachtingen in de Leroo La Tau Lodge.

Dag 6

Programma

Makgadikgadi (volpension). Geniet ook deze dag van de onwerkelijke schoonheid van de Kalahari. Met name in de zomermaanden kunt u hier volop relaxen en genieten van het uitbundige vogelleven. U kunt verder deelnemen aan safari’s per open landrover (ook nachtsafari’s in de privé concessie) en een culturele excursie maken.

Dag 7

Programma

Makgadikgadi – Okavango Delta (volpension). Na het ontbijt vliegt u per klein vliegtuig in ca. 50 min. naar het Moremi Game Reserve in de Okavango Delta. Geniet onderweg van het magnifieke uitzicht op de Delta. Uw kamp heeft één van de beste safari locaties van Botswana. In de namiddag gaat u deze prachtige omgeving verkennen. 2 overnachtingen in het Xakanaxa Camp.

Dag 8

Programma

Okavango Delta (volpension). Een spectaculaire dag in de Okavango Delta. U kunt vandaag op safari gaan, een boottocht maken of de kanalen verkennen per mokoro. Geniet van deze wildrijke omgeving en ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De gamedrives in deze sector van Moremi gaan over kronkelende paden, door Mopane-bossen en over weelderige graslanden. De waterwegen worden door voertuigen doorwaad of overgestoken op rustieke houten bruggen.

Dag 9

Programma

Okavango Delta - Maun (ontbijt). Na een laatste safari en een heerlijk ontbijt vliegt u in ca. 15 min. terug naar Maun.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde binnenlandse vluchten van/naar Maun, genoemde overnachtingen, genoemde maaltijden, activiteiten volgens programma, lokale drankjes en wasservice (geen ondergoed), entreegelden nationale parken en ervaren Engelstalige gids/chauffeurs.

Exclusief:

Internationale vluchten, overige drankjes (buitenlands gedistilleerd), fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min. 2 personen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Bagagebeperking: max. 20 kg per persoon in een zachte reistas, inclusief fototas en handbagage.

Vertrekdata:

Dagelijks.

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.