Home >  Tanzania

Over Tanzania

Tanzania is een land met een ongerepte en overweldigende natuur. De nationale parken huisvesten een enorme diversiteit aan Afrikaanse diersoorten. Tanzania kent één van de grootste natuurspektakels ter wereld: de migratie van meer dan een miljoen zebra’s en wildebeesten in de Serengeti. De beroemde Ngorongoro Krater is als het ware een natuurlijk amfitheater en een lust voor het fotografisch oog. Nabij Arusha vindt u de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, met een hoogte van 5.895 meter.

Andere interessante parken in het noorden van Tanzania zijn het Tarangire N.P, het Lake Manyara N.P. en het Arusha N.P.In het zuiden vindt u meer ongerepte en exclusieve parken, zoals het Selous Game Reserve, Ruaha N.P. en het Katavi N.P. In de bijzondere parken Mahale en Gombe kunt u de Chimpansees van dichtbij observeren.Op de eilanden Zanzibar en Pemba kunt u heerlijk vertoeven na een spectaculaire safari. Zanzibar is het specerijeneiland en in de historische stad Stone Town vindt u een rijke geschiedenis terug. Beide eilanden staan bekend om de mooie witte zandstranden en goede duikmogelijkheden.Tanzania is een land in Afrika dat grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Uganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. U kunt uw reis uitstekend combineren met een safari door Kenia of een bezoek aan de gorilla’s in Oeganda of Rwanda.Ervaar een onvergetelijke safari door Tanzania per fly in, in een groep of tijdens een op maat samengestelde reis onder leiding van uw privé gids/chauffeur!

Beste reistijd
Tanzania ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Tanzania kan het hele jaar bezocht worden, maar de maanden april en mei worden afgeraden in verband met de regentijd. In de zuidelijke parken zijn veel lodges dan ook gesloten. De beste maanden om naar Tanzania te reizen zijn juni tot en met september en januari tot en met maart. Omdat Tanzania een tropisch klimaat heeft liggen de temperaturen het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen gemiddeld 10 graden lager en in de winter kan het ’s nachts meer afkoelen. 

Reisdocumenten
Voor een reis naar Tanzania dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit kunt u ter plaatse aanschaffen voor USD 50 per persoon. 

Gezondheid/vaccinatie 
In de grote steden is er een medische voorziening, maar in de afgelegen safari lodges vaak niet. Voor een reis naar Tanzania is een gele koorts vaccinatie verplicht. Tevens heeft u voor Zanzibar een ‘Cholera Not Indicated’ verklaring nodig (dit dient u voor vertrek vanuit Nederland te regelen). Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam.In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen. 

Taal
Engels en Swahili zijn de officiële talen in Tanzania. Daarnaast wordt er diverse inheemse talen gesproken.

Accommodaties
Tijdens de safari’s kunt u kiezen uit lodges en tented camps van eenvoudig tot luxe. Tevens bieden wij kampeerrondreizen in groepsverband. Op Zanzibar vindt u luxueuze strandresorts en kleinschalige guesthouses of boutique hotels.

Verkeer 
In Tanzania rijdt het verkeer links. Wij raden het af om zelf te rijden in Tanzania.

Valuta en betaalmiddelen
De munteenheid van Tanzania is de Tanzania shilling (TZS). In- en uitvoer van de lokale valuta is verboden.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Tanzania 1 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later.

Tanzania

ACCOMMODATIES Tanzania

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties