Onze reizen naar Nieuw-Zeeland Advies nodig? Bel:
0517 430068

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

Algemeen

               

Nieuw-Zeeland, het land van de Kiwi’s

Nieuw-Zeelanders hebben zichzelf omgedoopt tot kiwi’s, sinds het rugbyteam All Blacks in 1904 voor het eerst een wedstrijd won tegen Groot-Brittannië. Eigenlijk werden de Nieuw-Zeelanders naar de kiwi vernoemd, om de simpele reden dat deze vogel enkel in Nieuw-Zeeland voorkomt. De kiwi is een zeldzame inheemse vogel die al door de Maori als heilig werd beschouwd. De inwoners van Nieuw-Zeeland dragen de bijnaam met trots.

Tasman Travel heeft niet voor niets haar naam ontleend aan Abel Tasman. Abel Janszoon Tasman werd geboren in het Groningse Lutjegast. Tasman is de ontdekker van Tasmanië en Nieuw-Zeeland ten tijde van de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC). Hij mag dan in Nederland een beetje vergeten zijn, in Australië en Nieuw-Zeeland is hij dat zeker niet. Middels naambordjes van straten, pleinen en cafés wordt zijn naam levend gehouden. In de schoolboeken staat vermeld dat Abel Tasman als eerste Europeaan nieuwe kusten van het ‘onbekende Zuidland’, Australië en Nieuw-Zeeland, in 1642 ontdekte en in kaart bracht.

Reizen is nu een stuk gemakkelijker. Reis nu mee in het kielzog van Tasman en ontdek en geniet van één van de mooiste landen van de wereld! Nieuw-Zeeland is een land van uitersten en heeft een schitterend en gevarieerd landschap: witte verlaten stranden, diepe fjorden, ongerepte regenwouden, prachtige flora en fauna, geisers en vulkanen. Maar liefst een derde van het land bestaat uit beschermd natuurgebied. Omdat Nieuw-Zeeland eeuwenlang geïsoleerd is geweest van andere continenten in de wereld, heeft zij talloze unieke plant- en diersoorten. Er zijn 38 parken, waaronder het Tongariro National Park, Te Wahipounamu (Westland National Park), Fiordland National Park, Mount Aspiring National Park en Mount Cook National Park, die allen op de UNESCO lijst staan. Alle parken en natuurgebieden in Nieuw-Zeeland mogen het gehele jaar bezocht worden.

Noorder- en Zuidereiland

Op het Noordereiland liggen talloze vulkanen, waaronder Mt. Tongariro, Mt. Ngauruhoe en Mt. Ruapehu. Een vulkaan die op dit moment nog steeds stoomt, is White Island. Vanwege haar vulkanische oorsprong liggen er op het Noordereiland talloze kratermeren. Het gigantische Lake Taupo is hier een prachtig voorbeeld van. Geothermische activiteit, die tot uiting komt in de talloze spuitende geisers, kokende modderpoelen en heerlijke warmwaterbronnen, vindt u ook op het Noordereiland.

Op het Zuidereiland liggen de Zuidelijke Alpen met als hoogste berg Mount Cook. Maar ook de beroemde Franz Josef Gletsjer en Fox Gletsjer liggen op het Zuidereiland.

Het Waipoua Forest met de reusachtige kauri bomen, is bij elk bezoek weer indrukwekkend. De mooiste wijnen kunt u proeven in de wijngebieden van Marlborough, het grootste van de drie belangrijke wijngebieden in Nieuw-Zeeland. De andere twee zijn Hawkes Bay op het Noordereiland en Central Otago op het Zuidereiland. De kiwi is het nationaal symbool van Nieuw-Zeeland, deze kleine nachtvogel is echter niet makkelijk te bespeuren in het wild. Aan de kust broeden koningsalbatrossen en op de stranden (met name op het Zuidereiland) vindt u pinguïns. Langs de kust kunt u dolfijnen, zeeleeuwen, walvissen, pelsrobben en orka’s spotten.

De overweldigende natuur heeft vaak gediend als filmdecor voor wereldberoemde films. De bekendste is The Lord of the Rings van Peter Jackson. Deze film zette Nieuw-Zeeland op de kaart als alternatief voor Hollywood. Andere bekende films zijn: The Chronicles of Narnia en de Hobbits. Veel van de spectaculaire filmlocaties zijn te bezoeken. Tasman Travel heeft voor de filmliefhebber een autotour samengesteld, waarbij u de vele schitterende locaties gaat bezoeken. Wat is er leuker om met de kinderen het land van de Hobbits en The Lord of the Rings in het echt te zien en te beleven?

Op vakantie naar Nieuw-Zeeland?

U kunt Nieuw-Zeeland verkennen per auto, 4WD, camper, trein of schip. Wij raden u aan om een combinatie van vervoer te kiezen. Waarom niet een stuk per camper, dan met een auto en dit afwisselen met een treinreis en een cruise met overnachting in één van de schitterende Sounds? Zo ervaart en ontdekt u Nieuw-Zeeland op een unieke manier. De reisontwerpers van Tasman Travel zullen u verrassen met de vele mogelijkheden om uw reis tot een werkelijke droomreis te maken.

Wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Wij adviseren u over welke onderdelen (bijvoorbeeld korte tours, bijzondere overnachtingen, excursies en bezienswaardigheden) u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Alle rondreizen met huurauto of camper maken wij samen met u op maat. Voorbeelden vindt u op onze site. Wilt u niet zelf rijden dan behoren georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Nieuw-Zeeland is vanuit Nederland in ongeveer 24 uur bereikbaar per vliegtuig. Welke route u ook neemt, u hebt altijd één of meerdere tussenstops. De Azië route via Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok of Hong Kong is het snelst. Het kan ook de moeite waard zijn om via Amerika te vliegen. Een tussenstop om even een andere stad te leren kennen en vooral om het risico op een jetlag zo klein mogelijk te houden is aan te bevelen. Wij regelen graag een stop-over voor u. 

Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Tourism New Zealand

 

 

Beste reistijd

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Hierdoor is de zomer van december tot en met februari en de winter van juni tot en met augustus. Februari, maart, oktober en november zijn de beste maanden om naar Nieuw-Zeeland te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijdt u bovendien de drukte van de zomervakantie van de Nieuw-Zeelanders zelf (januari).

Nieuw-Zeeland heeft over het algemeen een zeeklimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden en in de wintermaanden rond de 10 tot 15 graden. In de hoger gelegen gebieden kunnen de temperaturen onder het vriespunt liggen.

 

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 3 maanden geldig is (en nog minimaal 2 lege pagina’s heeft). Als u een stopover maakt in Azië, dan dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig te zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Bijschrijvingen in het paspoort van de ouders of gezaghebber zijn niet meer rechtsgeldig. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een brief van de afwezige ouder nodig.

Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft u een E-visum nodig. Dit wordt de NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) genoemd. Dit E-visum kunt u aanvragen via een speciale mobiele app of via de website van de Nieuw-Zeelandse overheid. De kosten via de app bedragen NZD $17,- en via de website NZ23,- per persoon. Goedkeuring kan tot 72 uur duren, dus vraag de NZeTA ruim voor vertrek aan. Op het E-visum kunt u meerdere keren reizen, het is 2 jaar geldig.

Gelijktijdig met het invoeren van de NZeTA, heeft de Nieuw-Zeelandse overhead de Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) ingevoerd. Deze taks is bedoeld om de Nieuw-Zeelandse natuur en infrastructuur op peil te houden. De kosten bedragen NZ$ 35,- per persoon. Deze kosten dienen voldaan te worden tijdens het aanvragen van de NZeTA. De IVL is net zo lang geldig als de NZeTA.

Nieuw-Zeeland is een beschermd land, waar b.v. vele ziekten niet voorkomen. Om dit zo te houden gelden strenge regels voor de invoer van levensmiddelen, dieren en planten. Levensmiddelen mogen niet onaangekondigd ingevoerd worden!

De munteenheid van Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). 1 NZD = ca. € 0,63. De betaling met creditkaarten (vooral Master/Eurocard, Visa, American Express) wordt in Nieuw-Zeeland bijna overal geaccepteerd. Bij pinautomaten met het Maestro logo kunt u met uw bankpas geld pinnen. Let op: neem contact op met uw bank om uw bankpas geschikt te maken voor gebruik buiten Europa! Een creditcard is in de meeste gevallen verplicht, indien u een auto of camper gaat huren.

 

Gezondheid / Vaccinatie

Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Nieuw-Zeeland, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt. Raadpleeg echter altijd tijdig voor vertrek bij de GGD of de apotheek.

Nieuw-Zeeland heeft een uitstekende medische zorg met moderne ziekenhuizen en gespecialiseerde artsen.

Taal / Tijdsverschil

Engels en Maori zijn beide een officiële taal in Nieuw-Zeeland.

In Nieuw-Zeeland is het 12 uur later (wintertijd) of 10 uur later (zomertijd) dan in Nederland.

Accommodatie / Verkeer

In Nieuw-Zeeland is er een grote verscheidenheid aan accommodaties, al naargelang uw smaak en budget: van gezellige bed & breakfasts tot 5-sterren luxeresorts. U kunt uw accommodaties tijdens uw autotour bijvoorbeeld afwisselen met een authentieke farmstay of een overnachting aan boord in de adembenemende Doubtful Sound. Wij adviseren u graag!

In Nieuw-Zeeland rijdt men links. Bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig nationaal en internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en pasfoto mee te nemen).

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.