Eco Quest – Training in the Bush

Eco Quest, uw leven wordt anders…

Het is nacht in de Afrikaanse Bush. In uw tent luistert u gespannen naar het gebrul van de leeuwen. Op twintig meter van uw slaapplek hebben zij ook hun kamp voor de nacht opgeslagen. Verderop klinkt het gehuil van een hyena. U valt als een blok in slaap. Dat er geen omheining is, daaraan was u al gewend.

Het is ochtend in de Afrikaanse bush. Uw ranger fluistert: ‘in een rij blijven lopen, praat niet met elkaar, blijf altijd rustig en verlaat de lijn niet.’ U loopt rustig op met de anderen. Even later steekt de ranger zijn hand in de lucht. Daar liggen ze! Op nog geen tien meter afstand doet een tiental leeuwen zich te goed aan een zebra. ‘Blijf rustig staan. Foto’s nemen is geen probleem, maar zorg dat de flitser uitstaat.’

Het is avond in de Afrikaanse bush. Samen met uw cursusgenoten warmt u zich op aan het kampvuur en geniet u van de Afrikaanse sterrenhemel. De tongen komen los. Een prachtige dag vol unieke natuurbelevenissen zit erop.

In een tijdsbestek van 14 dagen leert u bijvoorbeeld hoe een professionele ranger in de praktijk wordt opgeleid. In nauwe samenwerking met Eco Training kunnen wij u wel heel unieke kennismaking geven met de Afrikaanse bush. Het compacte programma combineert de praktijk naadloos met de theorie. Onderwerpen als ecologie, geologie, identificatie van bomen en planten en hun ecosystemen, sporen en spoorzoeken, gedrag van wilde dieren, astronomie en oriëntatie en navigatie komen aan bod. Iedere dag zijn er bushwandelingen en gamedrives, waarbij al uw zintuigen geprikkeld worden. Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe een wild dier zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving en wat er met u gebeurt als u dit dier op een steenworp afstand ziet? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens deze unieke Eco Training.

Wij hebben een aantal interessante arrangementen voor u geselecteerd. Algemene cursussen waarin alle facetten van de flora en fauna van de bush aan de orde komen en een aantal specifieke cursussen voor vogelaars, fotografen en spoorzoekers. Meer arrangementen op aanvraag.

Wij werken nauw samen met partners, die zich volledig inzetten om de mens vertrouwd te maken met de onvoorstelbaar rijke flora en fauna van Afrika. U kunt pure bushervaring opdoen door diverse workshops zoals: Birding, Tracks and Trails, Eco Quest, Rangeropleiding en Bush fotografie. Deze Eco-trainingen vinden plaats in diverse landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana en Kenia.

Vertrekperiodes & prijzen

Eco Quest vanafprijs: €1.885
Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Inclusief:

Verblijf in Bush Camps, alle maaltijden, koffie en thee, bushwandelingen, gamedrives en de betreffende cursus.

Exclusief:

Parkfees en persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld drankjes en fooien.

Extra informatie:

Vertrekdata op aanvraag

Andere Eco Trainingen op aanvraag.

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.