Home >  Mozambique

Over Mozambique

Het omvangrijke Mozambique is toeristisch gezien nog vrijwel niet ontwikkeld. Het land is een paradijs voor duikers en snorkelaars en is ideaal als unieke strandverlenging van uw Zuid-Afrika reis. De prachtige stranden van Mozambique mogen met recht tot de mooiste van het Zuidelijk Halfrond worden gerekend. Langs de kustlijn van bijna 2500 km vindt u idyllische eilandjes en uitgestrekte witte zandstranden. Bijna het gehele jaar kunt u hier barracuda’s, dolfijnen, reuzenmanta’s en schildpadden waarnemen.

Beste reistijd
Mozambique ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste reistijd voor Mozambique is het droge seizoen van april tot oktober. De regentijd is van oktober tot en met maart.

Reisdocumenten
Voor een reis naar Mozambique van maximaal 30 dagen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 3 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. Een visum is verplicht. Wij raden u aan dit vooraf aan te schaffen (Euro 50 per persoon voor single entry en Euro 75 per persoon voor een double entry). 

Gezondheid / vaccinatie 
In Mozambique zijn de medische voorzieningen beperkt voorhanden. Veelal wordt men bij ernstige gevallen naar Zuid-Afrika overgebracht. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Mozambique, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen. 

Taal
De officiële taal in Mozambique is Portugees, maar er worden ook vele Afrikaanse en Bantu talen gesproken.

Accommodaties
De accommodaties in Mozambique zijn veelal eenvoudig en het toerisme staat in veel gebieden van het land nog in de kinderschoenen. In de belangrijkere badplaatsen vindt u sfeervolle guesthouses en de eilandresorts zijn van een goede kwaliteit. 

Verkeer
In Mozambique wordt links gereden. Bestuurders dienen voor het huren van een auto in Mozambique in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). Het wegennet is in Mozambique nog niet van een hoog peil. De kustroute van het Krugerpark tot aan Pemba is redelijk goed te doen. Andere routes vergt meer voorbereidingen.

Valuta
De munteenheid van Mozambique is de New Metical (MNZ). 1 MNZ = ca. € 0,02 (stand januari 2015).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het in Mozambique 1 uur later.

Highlights

Mozambique

ACCOMMODATIES Mozambique

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties