Onze reizen naar Namibië Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

23-Daags kampeeravontuur Namibië per 4WD met daktent

Beleef Namibië op avontuurlijke wijze, geniet van de sterrenhemel bij uw kampvuur, bereid uw eigen Afrikaanse maaltijd en ervaar het leven in de natuur van Namibië. Tijdens deze autorondreis per 4WD met daktent en overnachtingen op vooraf gereserveerde campings bezoekt u de hoogtepunten van Namibië, zoals de Kalahari Woestijn, Fish River Canyon, Oranje Rivier, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Epupa Falls, Etosha N.P en Waterberg Plateau Park.

prijscategorie: €
Meer informatie

3-Daagse Tok Tokkie Wandel Trail

Het unieke van de Tok Tokkie Trail is dat u zo veel verschillende aspecten van de geweldige Namibische woestijn ervaart – van bergachtig landschap tot zandduinen en eindeloze grasvlakten. Naast de fantastische landschappen is er een enorme diversiteit aan wilde dieren; kuddes oryx en springbokken. De woestijn herbergt grote en kleine wonderen die u alleen te voet kunt ontdekken.

prijscategorie: €
Meer informatie

7-Daagse Fly-In Safari het beste van Namibië

Combineer op comfortabele wijze drie unieke gebieden van Namibië en verblijf in luxueuze lodges op bijzondere locaties. Tijdens deze reis overbrugt u de lange afstanden aangenaam per propellervliegtuig en ervaart u de eindeloze horizon en de contrasten van Namibië ook vanuit de lucht. Zo combineert u het imponerende duinengebied van de Sossusvlei, het onvergetelijke landschap in Damaraland en het wildrijke Etosha N.P. met elkaar.

prijscategorie: €€€€€
Meer informatie

Algemeen

          

Reizen door Namibië

Reizen door Namibië staat garant voor een prachtig avontuur. Het is een land vol contrasten, prachtige natuur en veel wild. U kunt rondreizen met uw eigen huurauto en verblijven in vooraf geboekt accommodaties. U kunt ook rondreizen met een camper of auto met daktent en overnachten midden in de natuur. Maar ook een georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap behoort tot de mogelijkheden. Namibië staat vooral bekend om zijn prachtige natuur, eindeloze vergezichten en leegte. De vele pasteltinten van het landschap en de spectaculaire zonsondergangen zijn onvergetelijk! U vindt hier de unieke Namib Woestijn, de oudste woestijn ter wereld, met zijn weergaloze duinenlandschap. Verder kent het land rotsformaties, de indrukwekkende Fish River Canyon en het wereldberoemde Etosha National Park. U kunt hier vele diersoorten in het wild kunt ontdekken, zoals olifanten, bergzebra’s, de zwarte neushoorn, leeuwen en antilopen.

Namibië heeft een lange kustrook met zandstrand, maar het land staat niet bekend als strandbestemming. Swakopmund is een heerlijke kustplaats en vanuit het nabijgelegen Walvisbaai kunt u een prachtige boottocht maken en de vele dolfijnen, zeehonden, flamingo’s en pelikanen observeren. De gastvrije bevolking is kleurrijk en kent een grote verscheidenheid, waaronder Bosjesmannen, blanken, Himba’s, Herero’s en Ovambo’s. Namibië is sinds 1990 onafhankelijk van Zuid-Afrika. De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Namibië grenst aan Angola, Botswana, Zambia en Zuid-Afrika. U kunt uw reis uitstekend combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana of de Victoria Watervallen. Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Tourism Namibia.

Wij bieden diverse, avontuurlijke reizen aan naar Namibië. De reisontwerpers helpen u met het kloppend maken van uw droomreis en adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Klik hier voor voorbeeldreizen naar Namibië.

Laat u betoveren door dit land vol contrasten!

Beste reistijd

Namibië is een vakantiebestemming, die u probleemloos het hele jaar door kunt bezoeken. Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Van december tot en met maart is het regenseizoen en in deze zomermaanden kan de temperatuur in het binnenland behoorlijk oplopen. Van eind maart tot en met november is het aangenaam vertoeven in Namibië.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Namibië van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (NAD) en heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. 1 NAD = ca. € 0,065.

Gezondheid / Vaccinatie

De medische voorzieningen zijn in Namibië goed. U vindt overal EHBO posten en ziekenhuizen. Medische zorg dient altijd contant betaald te worden. Omdat het land dun bevolkt is dient u er rekening mee te houden, dat in sommige gebieden er niet altijd een ziekenhuis in de nabije omgeving zal zijn. Neem een reisapotheek mee met eerste hulp benodigdheden, zoals verband, pijnstillers en insectenspray.

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Er zijn geen verplichte inentingen, maar vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam voor het noorden van Namibië en het Etosha N.P.

Taal / Tijdsverschil

Engels is de officiële taal in Namibië. Daarnaast wordt er Afrikaans, Duits en talrijke inheemse talen gesproken. Namibië behoort met zijn slechts 2,2 miljoen inwoners tot het dunst bevolkte land van Afrika.

Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Accommodatie / Verkeer

Namibië beschikt over diverse hotels, lodges, guestfarms en restcamps in de nationale parken. Tevens vindt u hier diverse campingplaatsen. In verband met de grote populariteit raden wij u aan om de restcamps/campings in de nationale parken in ieder geval tijdig voor vertrek vast te leggen.

In Namibië rijdt het verkeer links. De infrastructuur is goed. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, de secundaire wegen zijn meestal van gravel, maar ook goed te berijden. Veel routes zijn per normale auto te bereizen, echter leent het land zich uitstekend voor een tour met een stoere 4×4 auto.Bestuurders dienen voor het huren van een auto/camper in Namibië in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen).

In 1 woord: helemaal geweldig!

Fly In Safari Zuid-Tanzania & Zanzibar:

In 1 woord: helemaal geweldig! Alles super geregeld: mooie lodges, vriendelijk personeel, mooie game drives, mooie dagexcursie naar Udzungwa. Dus heel erg bedankt voor het regelen van deze mooie reis.

Familie Van der Linden Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.